_____________________________________________________________________________
Tillbaka
Tillbaka

Trållan

_____________________________________________________________________________
Fartygsfakta
Byggår
1968
Längd
14,5
Bredd
4,63
Djup
2,64
Vikt
35 ton
 
”Trållan”

... eller ”Sandskogens Trawlie” som hon egentligen heter är en Dansk Kutter,
byggd 1968 nere på E. Mortensens Båtevaerft, på Fejö i Danmark.

Hon är 14,5 meter lång, 4,63 meter bred, väger 35 ton och sticker 2,64 m. Hon har ett internationellt mätbrev och är registrerad för yrkestrafik för upp till 12 personer. Hon är byggd i ek på ekspant med styrhytten i teak.

”Trållan” har sin originalmaskin kvar, en
två-cylindrig 52 liters B &W Alpha på 155 Hk
som startas med tryckluft. Det finns inte
tillstymmelse till hydralik utan allt är
mekaniskt, inklusive den ställbara
propellern, och eftersom motorn
är en lågvarvig maskin så har
hon det rätta ”fiskedunket”.
Skepparen vid rodret

Inredning

Det mesta av förskansens originalinredning är kvar med de fyra kojerna ”i väggarna”, dock har den utrustats med modern spis, kyl och diskbänk så att den numera fungerar som kök.

Gamla lastrummet (numera allrummet) är inrett med en bekväm soffhörna, toa och pannrum. Här ska så småningom nya köket få sin plats tillsammans med en skrivbordshörna, när det gamla köket görs om till master bedroom.

Akterskansen har gjorts om till förråd och snickarverkstad. Styrhytten har byggts ut en aning men är fortfarande i samma stil. På sikt ska den byggas ut och hydralik ska läggas in i stigning och roderfunktioner.

Lite historia

”Trållan” hette från första början ”Willum”, hade registrerings-bokstäverna XP.2691 och hade hemmahamn i Rödvig på Själland. Hon såldes till Allinge på Bornholm 1970 och döptes om till ”L.B.Nielsen” efter fiskarens hustru.

Där gick hon i fiske på Östersjön ända till 1988. Hon har dock aldrig haft fisk inne i lastrummet (tack och lov!) utan är lika fräsch inuti som utanpå. Hon såldes till första ägaren i Sverige i september 1990, Tom Granström på Ornö som döpte om henne till Huvudskär. Hon fick svensk signalkod SCEF. Namnet behöll även andre svenske ägaren, Ingvar Larsson som köpte henne hösten 1998 och fortsatte att köra dyk-, bad-, och fiske-turer i Nynäshamns skärgård.

När jag köpte henne i december 2001 fick jag inte behålla namnet (det var förra ägarens firmanamn) så då döptes hon om till Sandskogens Trawlie men kallas till vardags för ”Trållan”. Under de åren som jag har haft henne har jag höjt takhöjden i allrummet genom att låta bygga på en överbyggnad och inrett henne för att kunna köra henne i yrkestrafik.

Första passagerarturerna gick sommaren 2005 och gav mersmak för såväl passagerarna som för oss sjöbefäl.